SINGLETURE.DK’s EVENTYRLIGE VIETNAM

Central – og Nord Vietnam

21. februar – 6. marts 2020

| Ønsker du at deltage? Kontakt: info@singleture.dk |

Turen er for singler og dig, der rejser uden din partner. 
Amazing Tours er atter teknisk arrangør for denne tur og er expert i Vietnam. 
Singleture.dk er eksperter i ”Rejs solo – sammen”. Så det kan kun blive en succes – igen.

HVORFOR VIETNAM 

Vietnam er perlen af de Sydøstasiatiske lande. Ikke nok med vi præsenteres for de gamle kejserdynastier, indokina-krigenes historie samt vor tids Vietnamkrigs historie. Så mødes vi af en imponerende natur – lige fra rismarker med de bløde bjerge i baggrunden til de høje bjerge og floder, UNESCO fredede områder – og den storslåede natur indbyder til at gå på aktiv opdagelse. Når vi blander det hele med de lokales store gæstfrihed og venlighed, samt et skønt køkken, så er grundlaget for en uforglemmelig ferieoplevelse på plads.

Vi har lagt vægt på en masse forskellige oplevelser: mødet med de lokale; ture på cykel, scooter, motorcykel med sidevogn, i kajak, på cruise, vandreture, med lokaltog og færge, bus mm.
Vi oplever storbyen Hanoi, smukke Hoi An, Halong bugten, uspolerede Cat Ba Island og Ha Lan Bay, samt rismarkernes Sapa i det nordlige Vietnam.
Alle steder er valgt med det formål at vise Vietnams storslåede natur samt krydre det med den helt specielle stemning, vi oplever de forskellige steder – om det er hos bjergstammerne i Sapa eller i Hanois gamle kvarter. Vietnam er storslået – og du har nu mulighed for at komme med sammen med andre nysgerrige og rejseglade deltagere. Og når du rejser med Singleture.dk er du i gode hænder: vi sørger for en uhøjtidelig, uformel og god stemning på turen.

PRIS OG TILMELDING

Pris for hele rejsen: 18.500 Kr.

Tillæg for enkeltværelse:  3.600 Kr.

Deadline for tilmelding er 3. december 2019. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Ved booking betales 4.000 kr. i depositum. Restbeløbet betales senest d. 6. december 2019.

Når du booker, bedes du oplyse flg.:

 • Fulde navn som i pas
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • Mailadresse
 • Dele eller singleværelse (evt. alder hvis dele)
 • Evt. udflugt(er) som tilkøb, bindende tilmelding

Singleture.dk sender tilmeldingerne videre til Amazing Tours, der opkræver depositum, sender bekræftelse til deltagerne – og senere opkræver restbeløbet inkl. evt. tilkøb af udflugter. I samme forbindelse vil du blive bedt om at sende kopi af pas til sanne@amazingtours.dk

FLYTIDER MED QATAR

21/2 08.25 – 16.30 KBH – Doha

21/2 20.50 – 07.25 Doha – Hanoi

6/3 08.30 – 13.00 Danang – Doha

6/3 15.35 – 20.20 Doha – KBH

INKLUDERET I REJSEN

 • Qatar Airways t/r København – Vietnam.
 • 20 kg in-checket bagage og 5 kg håndbagage.
 • Mad og drikke på Qatar Airways flyene.
 • 11 overnatninger på gode mellemklasse hoteller og lodge.
 • Morgenmad på hotellerne.
 • 1 nat på cruise med helpension.
 • Vespa City Tour i Hanoi.
 • Bun Cha Obama middag (Drikkevarer betales ekstra).
 • Transport til Bun Cha Obama middagen.
 • Natur oplevelsesdag/trekking i Sapa.
 • 1 frokost i Sapa.
 • Nattog fra Sapa til Hanoi, 4 personers kupe.
 • Både til/fra Cat Ba Island.
 • Trekking i Cat Ba Nationalpark.
 • Yoga på Cat Ba.
 • En middag på Cat Ba.
  • Lokal tur på Cat Ba til landsby, landbrug og jungle – med frokost.
  • Indenrigsfly i Vietnam.
  • Cykeltur/sejltur i Hoi An.
  • Motorcykel med sidevogns tur i Hoi An.
  • Afskedsmiddag i Hoi An. (Drikkevarer er på egen regning).
  • Aftensejltur i Hoi An.
  • Engelsktalende lokalguide, en i nord og en i det centrale Vietnam.
  • Alle skatter, afgifter og hotelmoms.
  • Repræsentant fra Singleture.dk.
  • Forslag til pakkeliste.
  • Praktiske tips.
  • Deltagerliste, så du kan se, hvem du rejser med (tilbud).
  • Mulighed for et deleværelse selv om du rejser alene (se senere).

  VÆRD AT VIDE

  PRISNIVEAU

  Prisniveauet i Vietnam er lavt. Naturligvis er der stor prisforskel fra lokale cafeer til de bedste restauranter. En øl koster på lokale steder under 10 kr., et lokalt måltid mad i gadekøkken koster 12-17 kr., mens en lækker 5- retters menu på en rigtig god restaurant kan fås for mellem 120-200 kr. 

  VACCINATIONER

  Der er ingen krav om vaccinationer til Vietnam, men vi anbefaler at tale med egen læge 2-3 måneder før afrejse. Typisk vil du blive rådet til at få Leverbetændelse A + B vaccine og tjekke at stivkrampe vaccination er opdateret.

  DRIKKEPENGE

  Alle, der yder service i Vietnam, forventer drikkepenge. Regn med 400 kr. pr. person.

  VEJRET

  Februar/marts måned er den tørreste måned på året i Nord- og Central Vietnam. Der falder i gennemsnit ca. 30-40 mm regn i Hanoi i hhv. februar og marts og ca. 10 mm regn i Hoi An. Temperaturen i Hanoi om dagen når op på ca. 21-23 grader, mens vi vil opleve temperaturer op til 29 grader i Hoi An. I Sapa helt i nord ca. 16 grader, varmere i dalen. På Cat Ba Island max. 22 grader.

  VIGTIGT

  Singleture.dk tilbyder at sætte folk sammen i deleværelser, først til mølle. Er der et ulige antal, når vi når deadline d. 3. december, kontaktes den senest tilmeldte.

  Inden afrejse modtager du en deltagerliste (frivilligt om du vil være med på denne liste), så du kan se, hvem du skal rejse med, evt. bo sammen med. I har mulighed for at aftale fælleskørsel til Kastrup, specielt for jyder og fynboer, da vi skal være i lufthavnen tidligt om morgenen. Evt. samkørsel i privatbil, med natflixbussen eller toget. Der vil op til afrejse blive oprettet en lukket facebookgruppe.

  Du vil også modtage en pakkeliste + andre praktiske tips for at ”klæde” dig godt på til turen.

  Pas skal være gyldigt 6 måneder efter afrejsen fra Vietnam.

  Alle deltagere skal have gyldig rejseforsikring/hele verden og evt. afbestillingsforsikring. Amazing Tours tegner ikke forsikringer.

  FOR MERE INFO

  Kontakt Amazing Tours: sanne@amazingtours.dk, mobil: 41118844

  Kontakt Singleture.dk: Lone Jakobsen, info@singleture.dk, mobil 28143531

  PROGRAM

  21. FEBRUAR – AFREJSE

  Qatar Airways åbner for check in i Københavns Lufthavn 3 timer før afgang og check in skal være afsluttet 1 1/2 time før afgang. Vi flyver med verdens bedste luftfartsselskab Qatar Airways. God forplejning, drikkevarer er gratis. Mulighed for at se masser af film mm. På de fleste fly er der også WiFi. Vi lander i Doha om eftermiddagen, hvor vi skifter fly. Herfra sætter vi kursen nonstop til Vietnam.

  22. FEBRUAR – ANKOMST HANOI

  Vi lander i Vietnams hovedstad Hanoi om morgenen. I lufthavnen venter den engelsk-talende lokalguide og en chauffør. Nu går turen mod centrum, og vi får de første glimt af dette fantastiske land og af hovedstaden. Hanoi er kommunismens højborg i Vietnam og er en umådelig smuk og interessant by. Vi skal til Medallion Hanoi Boutique Hotel, hvor vi bor på deluxe værelser. Hotellet ligger i den gamle bydel og meget tæt på Hoan Kiem søen, de lokales udflugtsmål i weekenden. Der er masser af muligheder for at få flyveturen rystet af sig med en gang massage, en gåtur i den gamle bydel, prøve en æggekaffe på en af de små lokale cafeer. I weekenden omdannes området ved søen til gågader og ”markedsplads”, en fantastisk stemning, når vi går på opdagelse i den gamle bydel.

  23. MARTS – PÅ VESPA I HANOI

  Formiddagens sightseeing i Hanoi foregår på bagsædet af en Vintage Vespa knallert. Vi kører igennem de berømte smalle gader og igennem byens eventyrlige trafik. Vi stopper ved jernbanesporet, hvor de lokale bor og arbejder blot få centimeter fra sporet i små smalle huse. Ved Huu Tiep Søen hører vi historier om det 400 år gamle tempel. Vi går igennem det traditionelle marked til B52 bombefly nedstyrtnings-stedet, som fremstår som et sejrssymbol over amerikanerne. Tilbage på vespaerne kører vi til det summende Ngoc Ha Market, hvor vi stifter bekendtskab med byens puls. Nu går turen ud af byen til Long Bien Bridge, der kun kan krydses på knallert og cykel. Broen er bygget for over 100 år siden over Den Røde Flod. Tilbage på bagsædet af Vespaen en sidste gang, og vi kører til et snack-stop. Vespa turen er en fantastisk måde at opleve Hanoi på; scooterne køres sikkert af unge mennesker, der har helt styr på både trafik og dig på bagsædet.

  Eftermiddagen er til fri disposition og kan nydes i den gamle bydel, en gåtur rundt om søen, opleve vanddukketeater tæt på hotellet, massage af svagtseende eller blind, eller blot sidde over en kop vietnamesisk æggekaffe og nyde de meget imødekommende og venlige vietnamesere. De unge vietnamesere er meget interesserede i at møde os, da de gerne vil øve deres engelsk. Så slapper vi af på en bænk ved Hoan Kiem søen, forvent at blive spurgt ”What`s your name, how old are you” . Og naturligvis efterfulgt af kæmpe smil. Man kan kun blive glad i mødet med disse søde unge mennesker.

  Om aftenen er der middag på Bun Cha Obama. Stedet hvor Obama spiste den berømte suppe under besøget i Vietnam i 2016, hvor han mødtes med den fremragende rejsejournalist, kok og forfatter Anthony Bourdain. Maden er super god og stedet er stadig meget autentisk.

  24. FEBRUAR – SAPA

  I dag går rejsen nordpå – og op i bjergene, når vi sætter kursen mod smukke Sapa. Området er omgivet af store ris-terrasser helt oppe ved grænsen til Kina. Faktisk blot 7 km fra Kina. Samtidigt er området kendt for at have stort set alle Sydøstasiens forskellige bjergstammer repræsenteret. De går altid i deres forskellige og farverige nationaldragter. Vi er på vej til måske Vietnams smukkeste natur. Køreturen er ca. 5 timer, den sidste time køres der op i bjergene ad snoet vej, men inden da kører vi først et smut til den kinesiske grænse i byen Lao Cai, hvor vi kan se de lokale hente varer i Kina og læsse dem på cykler og kærrer og trække læsset over grænsen ind i Vietnam.

  Fremme i Sapa by checker vi ind på Sapa Highland Resort, som ligger med fantastisk udsigt over byen. Resten af eftermiddagen kan vi gå en tur rundt i byen, og se hvad den har at byde på. Du har også mulighed for at slappe af på hotellet, gå en tur i jacuzzi eller tage en svømmetur i den indendørs pool på hotellet. Hotellet har desuden en spaafdeling, hvor du kan bestille massage og diverse wellness behandlinger.

  25 FEBRUAR – VANDREUDFLUGT

  Efter den gode morgenbuffet snører vi vandreskoene, for nu skal vi ud i den smukke bjergrige natur. Vi kører til den gudesmukke Muong Hoa Valley og til landsbyen Giay, hvorfra vi vandrer igennem flotte ris-terrasser. Målet er Blach H’mong bjergstammebyen Lao Chai. Vi kommer helt tæt på hverdagslivet i bjergstammen og hører om deres kultur og traditioner.

  H’mong stammen er berømt over hele verden for deres specielle produktion af tekstiler. Vi får mulighed for at deltage i en masterclass i deres berømte batikkunst. Vi slutter besøget med en frokost i en af landsbyerne.

  Eftermiddagen til fri disposition. Sapa by har mange lokale, der tilbyder massagebehandlinger mm. Endvidere er det muligt at købe de lokale stammers sy/væveprodukter, og hvor en del af overskuddet går til lokale børnehjemsbørn, ældre med behov for hjælp mm.

  26. FEBRUAR – FRI DISPOSITION

  Dagen er til fri disposition, og vi kan slentre rundt i byen, møde de lokale, sætte os på en cafe og nye livet i Sapa by, centrum for hele regionen. Om aftenen er der mange handlende i gaderne, mens dagen går i et anstændigt tempo. Byen ligger ved en smuk sø og de små butikker sælger tobak, trekkingudstyr og souvenirs fra de mange etniske bjergstammer.

  En mulighed er at tage toget fra Sapa (meget tæt på vores hotel) og opleve Vietnams højeste bjerg Fansipan. Man kan nøjes med at tage toget de 2 km og gå lidt rundt for foden af bjerget, hvor svævebanen starter eller du kan vælge at tage svævebanen helt op på bjerget i 3000 meters højde. I solskin og nul skyer findes der ikke en smukkere udsigt. Beslutningen kan du vente med at tage i Sapa.

  27. FEBRUAR – SAPA ELLER FRI

  To muligheder i dag: dagen er til fri disposition, inden vi skal med nattoget fra Sapa til Hanoi. Eller du kan vælge at tage på udflugt (læs mere i boksen til højre).

  Vi skal med toget Kl. 21.40 til Hanoi. Det er et lokal tog og vi overnatter i private 4 personers kupeer.

  TILKØB – UDFLUGT 27. FEBRUAR

  Kl. 08.30 hentes vi på hotellet og kører til Hoang Lien Nationalpark, hvor vi til fods skal ud i denne eventyrlige natur. Først ser vi Silver Waterfall. Ad trapper kommer vi frem til det perfekte sted at tage billeder af vandfaldet.

  Herefter går vi til Love Waterfall, det mest eftertragtede sted for vietnamesiske par at få taget deres bryllupsbilleder. Området er også kendt for sine frugter, der gror godt i det køligere bjergklima.

  Vi forsætter til Heavens Gate i 2047 meters højde, Vietnams højest beliggende vej. Herfra har vi panoramaudsigt over de omkringliggende dale, og på en klar dag til Vietnams højeste bjerg, Mount Fansipan.

  Tilbage i Sapa By kan resten af eftermiddagen nydes.

   

  Udflugten koster 275 Kr. (Udflugten skal bestilles samtidigt med rejsen)

  28. FEBRUAR – CRUISE I HALONG-BUGTEN

  Vi ankommer tidligt om morgenen til Hanoi, hvor lokal guiden tager imod os. Guiden tager os med til et hotel, hvor vi kan få et bad og slappe af med lidt morgenmad.

  Nu går turen med bus til Halong Bugten – et imponerende stykke natur bestående af 3000 sandstens-formationer der skyder op af Det Sydkinesiske Øhav. Halong Bugten er det største område i verden, der er fredet af Unesco.

  Fremme ved Halong Bay stiger vi ombord på Glory Legend Cruise, og skal nyde 24 timer ombord. På dækket er der velkomst cocktail og frokost. Vi sejler ud i bugten og overvældes af den smukke udsigt og øer så som Sung Sot Grotto. Der er også mulighed for at få en tur i kajak i det gudesmukke område eller besøge perlelandsbyen. Middagen indtages i restauranten på skibet. Tag en drink efter maden, kig efter stjerner fra dækket eller se filmen Indokina.

  29. FEBRUAR – CAT BA NATIONALPARK

  Vågn op om morgenen ved  den smukke Surprise Cave/grotte, som du også kan opleve til fods.  Nyd den betagende udsigt, inden vi sejler ind til fastlandet, hvor lokal guiden og chaufføren venter på os. Med lokal båd sejles direkte i til Cat Ba Island. Øen er den største ø i Halong Bugten.           

  Fremme på øen vil minibusser køre os til Cat Ba Nationalpark, hvor vi skal bo på Cat Ba Ecolodge. Et dejligt sted at nyde naturen og roen. Om aftenen er der middag på lodgen.

  1. MARTS

  Dagen starter tidligt med Yoga Class. Du kan vælge at nyde dagen og roen på lodgen, låne en cykel i et par timer og køre rundt i området. Der er en fin vandretur i junglen til en nærliggende landsby.

  Du kan også tage med på en af to skønne ture (se boksen til højre).

  TILKØB – KAJAKTUR SAMT SEJLTUR I JUNK

  Vi kører med minibus til havnen og herefter stiger vi ombord i en traditionel Junk (båd) for at hente kajakkerne inden vi kommer forbi små øer, uberørte strande, gemte laguner og frem til de lodrette bjerge i Lan Ha Bugten. Der er stadig flydende landsbyer, en stor oplevelse at sejle forbi på tæt hold. Frokosten tilberedes på båden, hvor der også slappes af inden vi sejler til et nyt spot, hvor kajakkerne igen skal i brug. Der bliver også mulighed for en svømmetur i krystalklart vand.

  Vi er retur på Cat Ba hen på eftermiddagen. Der bliver tid til en kaffe og en tur rundt i Cat Ba by før bussen kører os retur. En umådelig smuk tur i et område, der ikke er så turistet som Halong Bugten, hvor det stadig er muligt at ”høre stilheden” – en fantastisk tur i kajak og super frokost ombord.

  Pris: 300 Kr. (Udflugten bestilles samtidigt med rejsen).

  TILKØB – CAT BA – CRUISING AND RELAXING

  Om morgenen tager små både os ud til vores Junk (båd) og vi sejler ud på Lan Ha Bay. Vi oplever det lokale liv, fiskefarmene, husene, og de lokale i deres små både. Vi sejler igennem Cat Ba Nationalpark og besøger lagooner og måske en grotte (Alt efter højvande). Der serveres lækker fransk/vietnamesisk frokost på båden og vi har gode svømmemuligheder i krystalklart vand og ved lækre småstrande.

  Vi er retur på Cat Ba midt på eftermiddagen. Fantastisk smuk tur.

  Pris: 300 kr. (Udflugten bestilles samtidigt med rejsen).

  2. MARTS – HOI AN

  Efter morgenmaden skal vi på trekking tur på Cat Ba. Igennem landsbyer, landbrugsområder og jungleområde. Tilbage i landsbyen spiser vi frokost i et lokalt hjem.

  Midt på eftermiddagen tager vi lokal færgen til fastlandet og kører til Hai Phong Lufthavn, hvor Vietnam Airlines flyver os en time til Hoi An – Østens mest charmerende by. Hoi An var den gamle mellemstation på Silkevejen og har været under indflydelse og belejring af mange både asiatiske og europæiske lande. Disse har alle opført forskellige bygningsværker, der tilsammen har gjort, at byen er UNESCO fredet.

  Blot 5 km fra denne fantastiske by finder vi en 24 km lang strand. Vi skal bo på det charmerende Hoi An Silk Village Resort.

  3. MARTS – CYKELTUR

  Op på cyklen og på små landeveje går cykelturen igennem skønne områder omkring Hoi An. Vi kommer igennem små landsbyer, et skibsbyggeri i Kim Bong, på sejltur på Quang Nams små vandveje, besøger lokale “fabrikker”, der laver rispapir og rismåtter, ser templer midt i rismarkerne.

  Vi er tilbage på hotellet omkring frokosttid.

  4. MARTS – FRI DISPOSITION I HOI AN

  Dagen er til fri disposition. En fantastisk måde at starte dagen på er at låne en af hotellets cykler og tage til det lokale marked i Hoi An ved 6-tiden. De handlende har været i gang i flere timer, og kun få turister vælger at stå tidligt op, så her er mulighed for en unik stund.

  Hoi An er et godt sted at få syet tøj hos skrædder, syet tasker, sko til en god pris. Du kan også slappe af ved poolen, hvor der er happy hour – eller tage en tur til stranden, og det er nemt at cykle dertil fra Silk Village resort.

  5. MARTS – HOI AN DOWNTOWN

  Tænk dig tilbage til, da franskmændene var koloniherrer i Vietnam – så kan du måske se de gamle sovjetiske Ural Motorcykler med sidevogn for dig. Og det er sådan, at vi den næste time skal rundt i Hoi Ans smukke natur med Mike og hans crew fra Hoi An Sidecar. En af os sidder i sidevogn, den anden bagpå og der skiftes undervejs. Unik måde at opleve naturen på. Australske Mike vil undervejs på turen fortælle os om Hoi An, og om hans mange år i byen og den udvikling, han ser, der sker med Hoi An og området.

  Om aftenen er der afskedsmiddag i Hoi An, inkl. en sejltur på floden. Hoi An er kendt som byen med de mange lanterner og de nydes bedst fra en lille båd på floden. Smukkere afslutning på turen fås ikke.

  6. MARTS – HJEMREJSE

  Om morgenen kører vi til lufthavnen i Danang og Qatar Airways flyver os direkte til Doha, hvor der skiftes fly til København, hvor vi lander først på aftenen.

  Ret til ændringer forbeholdes.

  UDTALELSER FRA SINGLETURE.DK’s REJSE TIL VIETNAM I 2019

  Mette Heise, 49 år
  ENDNU engang TUSIND TAK for en fantastisk tur.
  Jeg er fyldt op med gode minder – både fantastisk selskab og skønne oplevelser. Jeg er blevet beriget I mit liv ved at deltage på dine rejser. TAK.

  Sidsel Johnsen, 46 år
  Jeg syntes det var en helt fantastisk tur. En rigtig god blanding at alt muligt spændende. Hyggeligt samvær med søde mennesker. Du har været engageret og interesseret. Jo det har faktisk en stor betydning, at man kan mærke at du også syntes det er spændende. At det ikke bare er et arbejde, men du går op i hvad vi oplever og det giver også dig noget. Du giver os de bedste muligheder for at få det bedste ud af turen, hver i sær😊😘
  Jeg glæder mig til at rejse med dig en anden gang.

  Heidi Bøjlesen, 48 år
  Det giver en god tryghed at have Lone med som rejseleder, da hun har styr på det hele. Hun arrangerer lige noget ekstra med et snup tag – så vi derved får flere skønne oplevelser med på rejsen.
  Mangler du nogen at rejse med som single og samtidigt vil have en fantastisk skøn, oplevelsesrig og velorganiseret ferie, synes jeg du skal tjekke Lone’s web og få bestilt en rejse med det samme. Som bonus møder du en masse nye skønne mennesker, der også rejser solo.

  Pin It on Pinterest

  Share This