skip to Main Content

Sydafrika er et af verdens mest fantastiske rejselande. Et land der byder på både spændende gammel og ny historie. NYHED

Vi arbejder på en ny tur. Indholdet bliver nogenlunde som beskrevet nedenfor. Mere information følger.

Turen bringer os til verdens smukkeste storby, igennem Sydafrikas vinland, til Kap Det Gode Håb, på safari, igennem nationalparker. En god blanding af sightseeing og aktiv ferie.

Amazing Tours
Jens Thykier fra Amazing Tours har lavet denne rejse i samarbejde med den lokale agent i Sydafrika og Singleture.dk.

Amazing Tours er teknisk rejsearrangør og garanterer en smuk oplevelse sammen med en dygtig lokal guide, der følger os på hele turen. Singleture.dk vil naturligvis have en repræsentant med, men da vi i Singleture.dk ikke selv har besøgt Sydafrika, er det lokalguiden, der vil tage os med rundt til de spændende områder, vi skal se og opleve på tætteste hold.

Rejsen inkluderer

Rejsen inkluderer:

 • Fly København – Cape Town t/r
 • 20 Kg bagage + 7 kg håndbagage
 • Ankomst transfer til hotel i Cape Town
 • 11 nætter på gode mellemklasse hoteller
 • Morgenmad hver dag
 • Velkomstmiddag i Cape Town inkl. transport
 • City Tour med entreer i Cape Town
 • Udflugt til Robben Island
 • Svævebane til Table Mountain
 • Udflugt til Kap det Gode Håb og pingvin kolonien
 • Kajaktur ved pingvinerne
 • Tur til vinlandet
 • 2 vinsmagninger og picnic lunch, samt lille gåtur i vinlandet
 • Safari Game Drive
 • Frokost på safari dagen
 • Cango Cave
 • Besøg på strudsefarm
 • Tsitsikamma Nationalpark
 • Engelsk talende lokalguide
 • Transfer til/fra lufthavn i Cape Town
 • Skatter, afgifter og hotelmoms
 • Repræsentant fra Singleture.dk på hele rejsen
 • Deltagerliste, så du kan se, hvem du rejser med (tilbud)
 • Mulighed for et deleværelse selv om du rejser alene (se senere)
 • Lukket facebook gruppe (se senere)

Praktisk information

Pris oplyses, når alle detaljer er på plads.

 

Tilmelding, bekræftelse og opkrævning (Opdateres)
Singleture.dk modtager tilmeldinger og sender dem løbende videre til Amazing Tours.

Amazing Tours sender efterfølgende bekræftelse og opkrævning af depositum til den enkelte deltager. På bekræftelsen vil også stå dato for restbetaling, samt eventuelle tilkøb. Du vil i samme forbindelse blive bedt om at sende en kopi af billedsiden af dit pas til Amazing Tours. Du er velkommen til at strege de fire sidste cifre i CPR nr. over. Det er kun fødselsdatoen, der skal bruges

Pas
Dit pas skal være i gyldigt minimum 30 dage fra hjemrejsedatoen fra Sydafrika. Passet skal have mindst to blanke sider til viseringer og skal være læsbart for en maskine. Forlængede danske pas anerkendes ikke. Er du statsborger i Danmark, skal du ikke have visum til Sydafrika, hvis opholdet i Sydafrika er kortere end 90 dage.

Deleværelser
Singleture.dk tilbyder at sætte folk sammen i deleværelser (enkeltsenge), først til mølle. Er der et ulige antal, når vi når deadline d. 1. november, kontaktes den senest tilmeldte.

For mere information
Kontakt Amazing Tours: Jens Thykier, jens@amazingtours.dk, mobil: 4111 8844
Kontakt Singleture.dk: Lone Jakobsen, info@singleture.dk, mobil 2814 3531

Rejsen

Fly-informationer med Emirates: (Opdateres, når alt er på plads)

9/2 14.20 – 23.45 København – Dubai
10/2 03.55 – 11.45 Dubai – Cape Town
21/2 18.25 – 05.55 Cape Town – Dubai
22/2 08.20 – 12.20 Dubai – Kastrup

Program

– Opdateres, når alt er på plads.

9/2
Emirates åbner for check in i Københavns Lufthavn 3 1/2 time før afgang, hvor vi også mødes i Kastrup. Vi flyver med et af verdens bedste luftfartsselskaber. På flyvningerne serveres måltider og drikkevarer. Vi kan benytte os af et underholdningssystem med bla.1.000 film, TV -programmer, musik og spil. Vi ankommer til Dubais flotte lufthavn ved midnat lokal tid.

10/2
Efter flyskifte flyver vi stik syd, ned over det afrikanske kontinent. Om formiddagen lander vi i Cape Town. Efter paskontrollen og efter vi har fået vores bagage, møder vi den engelsktalende lokalguide og vores chauffør. Vi kører nu det korte stræk til Cape Town, der hele 11 gange er kåret som verdens smukkeste storby. Vi skal bo for foden af det unikke Table Mountain (Taffel bjerget), på Hotel Sun Square Garden.

Hotellet ligger I i gåafstand til den meget populære Long Street med sine kult cafeer og restauranter og små sjove butikker. Vi har også gåafstand til bl.a. den populære havnefront. Nyd resten af dagen med en gåtur eller slap af ved poolen.

Om aftenen bliver vi hentet i bus og kørt til havnefronten for at nyde en velkomstmiddag.

11/2
Efter morgenmaden møder vi vores engelsktalende lokalguide og skal ud og opleve Cape Town. På turen ser vi Bo Kaap det malaysiske område med de berømte farvede huse. Campany Garden hvor det smukke parlament ligger, District Six museet om det gamle apartheid. Vi tager svævebanen op til et af verdens 7 nye vidundere, Table Mountain. Herfra har vi en storslået udsigt over Cape Peninsula med rigt plante-, og dyreliv.

Man kan ikke besøge Sydafrika og Cape Town uden at opleve Robben Island, fængselsøen hvor Nelson Mandela sad fængslet i 26 år. Øen ligger en kort sejltur ud for Cape Town. Resten af dagen er til fri disposition. Besøg evt. Mocaa, det eventyrlige moderne kunstmuseum, opført i en gammel silo. Du kan slentre ned af Long Street med de berømte barer og cafeer, eller nyde solen på havnefronten.

12/2
Om morgenen er vores lokalguide klar igen og turen går nu sydover. Ad verdens smukkeste kystvej, Chapmans Peak Drive – opført af straffefanger i 20´erne og 30´erne – kører vi langs de unikke bjerge og Atlanterhavet. Vi skal forbi strande og feriebyer, fiskerbyer og smuk natur. Vi skal frem til Afrikas sydvestligste punkt, Kap Det Gode Håb. Vi går op til fyrtårnet og har en flot udsigt over klipperne, hvor Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødes. Vi kører retur til Cape Town via østkysten og skal bl.a. besøge Boulders Beach, hvor Afrikas eneste pingvinkoloni findes. Her tager vi i havkajakker ud til pingvinerne. Alle kan deltage på denne tur. Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.

13/2
Blot en time fra verdens smukkeste storby, starter Sydafrikas imponerende vinland. 485 vingårde, der producerer fantastisk vin i umådelig smuk natur. Fra mange af vingårdene er der flot udsigt og der hersker en skøn ro her. Vi skal besøge to vingårde og smage på nogle af de skønne vine fra Stellenbosch og Franschhoek. Der er meget historie i disse to byer. Vi indtager en typisk sydafrikansk picnic ved
Spiers og nyder en kort gåtur i de smukke omgivelser. En skøn dag med natur, vin og mange indtryk.

14/2
Sydafrika er et land med et meget rigt dyreliv. Dagen i dag bringer os til Aquila, hvor vi skal have en introduktion til safarilivet i et privat naturreservat. Her spiser vi frokost, hvorefter vi skal på Game Drive, som safarikørsel hedder i Sydafrika. I Aquila har de Big Five Safari. De 5 dyr blev i gamle dage omtalt som The Big Five af de britiske storvildtjægere, da de var de dyrearter, der var sværest at skyde og fragte væk. De fem er elefanten, næsehornet, den afrikanske bøffel, løven og leoparden. Alle disse 5 dyr findes i området, hvor vi også kan spotte mange andre af savannens dyr. Vi er retur i Cape Town først på aftenen. (Vi kan dog ikke garantere at vi ser The Big Five, og bemærk at det ikke er åben savanne, men et mindre reservat på 10.000 hektar).

15/2
I dag kører vi igennem bjergene ad Route 62 og kommer igennem Swellendam, der er Sydafrikas 3. ældste by, hvor flere bygninger er opført af hollænderne. Vi fortsætter igennem den billedskønne landsby Barrysdale og stopper ved Ronnies Sex Shop. Måske det mest ikoniske sted på hele Route 62. Vi når frem til Oudsthoorn, centrum for Sydafrikas store strudseindustri. Her besøger vi en arbejdende strudsefarm og bliver indført i denne specielle form for farming. Vi skal overnatte på en gammel farm fra 1830, der er ombygget til et smukt boutique hotel. Hotellet hedder De Opstal Country Lodge.

16/2
I dag skal vi på opdagelse i Afrikas største grotte Cango Caves. Det er en storslået oplevelse, der venter os. Efter grotten kører vi til Knysna, der er de lokales ferieby. På vejen stopper vi ved Wilderness Beach. Knysna er en smuk perle med hyggeligt liv ved den flotte lagune. Knysna er kendt for fine vandreruter, for Featherbed halvøen med den specielle fauna. Featherbed Head er verdens farligste indsejling. Byen er kendt for østers og øl. Vi skal bo på Knysna Log In, der ligger midt i byen. Om aftenen kan vi gå en tur til havnen, måske efter en tur i hotellets pool.

17/2
Dagen i dag er til fri disposition. Nyd byen og havnen eller tag med på en to timers SUP tur i lagunen. (Pris 160 kr. – bookes samtidig med rejsen – begrænset antal pladser).

18/2
I dag skal vi til Tsitsikamma Nationalparken, der består af store skovområder, direkte ud til det Indiske Ocean. Her findes mange fine trekking spor. Vi skal på en vandretur på en af de berømte hængebroer, der går ud over Det Indiske Ocean. Her ser og mærker man virkelig, hvilken power havet har. Vi finder en god restaurant i området med udsigt over havet. Herefter fortsætter vi til den eventyrlige Plettenburg strand, hvor eftermiddagen nydes. Foretrækker du mere action, kan du tage på den smukke to timers Rohberg Nature Walk. (300 kr. – bookes samtidigt med rejsen) eller på Marine Eco tur i en hurtiggående båd og se delfiner, havfugle, sæler med mere. (600 kr. – bestilles samtidig med rejsen).

Rohberg Nature walk: Setting off along the northern side of the peninsula, your guide will share his knowledge of the area, as well as traditional uses for some of the plants and anecdotes about the various species of wildlife spotted. From ‘the gap’, you climb up towards the cliffs overlooking the Cape fur seal colony, keeping a lookout for patrolling sharks. Then you head down a large sand dune onto the southern ‘wild side’ and across the Tombola beach for a walk around the island, before heading back towards the starting point. While sightings are never guaranteed, you might also spot pods of dolphins and whales. Please note that moderate levels of fitness are required to complete the walk. 2 ½ time.

Marine Eco turen: Our Rugged and beautiful coastline has so much to offer. When we venture through the sheer Knysna Heads it draws us into a fascinating setting of panoramic coves, caves and bays. Amongst this natural beauty the dolphins, seals, penguins and birdlife reside in harmony in their natural habitat. Let us take you on a marine safari to showcase Knysna’s natural assets.

19/2
I dag checker vi ud og kører til Hermanus. Denne smukke engelske by er kendt for sin rå kyststrækning, hvidhajer og flotte natur. Vi kan gå den smukke 5 km. tur fra byen til stranden. Vi bor på Windsor Hotel, hvor alle får havudsigt.

20/2
En dag på egen hånd. Vil nogle på White Shark ekspedition, så kan dette arrangeres tidligt om morgenen. Hajerne ses fra dækket og fra hajburet på siden af båden. (Pris 1.200 kr. – bookes samtidigt med rejsen – begrænset antal pladser).

Vi kan gå rundt i byen, tage på stranden, spise en god frokost eller tage med på en fat bike cykeltur i klitterne. Pris 400 kr. – bookes samtidigt med rejsen – begrænset antal pladser). Vi satser på 2 timers turen i dagtimerne, og er der flere, der gerne vil med, så udvider vi med solnedgangsturen også.

21/2
Efter morgenmaden kører vi mod Cape Town. Denne gang ad Garden Route tættere ved havet. Vi ser endnu mere af dette smukke og spændende land, inden vi midt på eftermiddagen checker ind i lufthavnen. Kl. 18.20 letter vi og flyver nordpå.

22/2
Om morgenen flyskifte i Dubai og flyver videre hjem til Danmark, hvor vi lander 12.20 i Kastrup.

Du kan med fordel læse programmet fra det sydafrikanske rejsebureau, der har lavet turen i samarbejde med Amazing Tours. Her er en god beskrivelse af dag-til-dag- programmet, samt beskrivelse af de forskellige udflugtsmuligheder. (Brug ikke ”Enquire-knappen”, da turen allerede er reserveret til Amazing Tours og Singleture.dk.)

Der tages forbehold mod ændringer i programmet.

Det med småt
Nyttig viden
Back To Top