skip to Main Content

Oplev fantastiske New Zealand (sydøen) 14. november – 5. december 2022

Tre ugers rundrejse i mindre gruppe. Natur og oplevelser i verdensklasse.

Jens Thykier fra Amazing Tours og Singleture.dk har lavet en super rejse til dig, der elsker naturen og som har lyst til at opleve New Zealand sammen med andre naturelskere. Det bliver i et tempo, hvor der bliver tid til fordybelse, til at gå egne veje, til hyggeligt samvær med gruppen. Og til at vælge forskellige aktiviteter undervejs, så alt ikke skal bookes hjemmefra.

Rejsens omdrejningspunkt bliver sydøen; ikke fordi at nordøen ikke er et besøg værd, men fordi jeg har valgt at vi skal have god tid til at nyde New Zealand fra dets smukkeste side. Derfor overnatter vi ofte flere nætter på det samme sted, så der bliver tid til fordybelse.

Turen er for dig, der har lyst til at rejse i en mindre gruppe og samtidig have mulighed for at lave nogle ting selv. Hvor det er ok at trække sig tilbage, hvis man har brug for dette. Du skal have lyst til at bidrage til fællesskabet med en positiv indstilling og lidt godt humør skader heller ikke.

Aktiv tur
Det er vigtigt, at du ved, det er en aktiv tur, hvor der forventes, at du har fysik til at være aktiv i kajak, på cykel og på gå/vandreture. Nysgerrighed og ydmyghed overfor det land, vi besøger, er en naturlig del af det at rejse og møde nye mennesker. Og jeg lover at vi vil blive mødt med gæstfrihed og hjælpsomhed overalt, hvor vi kommer i New Zealand, når vi har denne attitude.

Vi skal ud at vandre, gå, cykle, bade, ud i kajak, køre med tog langs kysten. Og fra vores bus kommer vi til at opleve den smukkeste natur – og forskelligheden fra sted til sted.

Svømme med vilde delfiner og hvalsafari
Du kan også vælge at svømme med vilde delfiner, komme med på hvalsafari (Plads til max. 10 deltagere pr dag), kaste dig ud i bungyjump, riverrafte, flyve med helikopter mm. Masser af muligheder for tilkøb af ekstra oplevelser. Nogle hjemmefra andre i New Zealand.

Vin og lækker mad
New Zealand er kendt for deres mange gode vine, så vinsmagning er naturligvis en mulighed – evt. sammen med en god frokost eller en god middag.

Rejsen inkluderer

Rejsen inkluderer

 • Fly København – Christchurch t/r
 • Bagage på flyet – 25 kg, maksimalt en kuffert pr person + 5 kg håndbagage. Engelsktalende chauffør/guide på hele rejsen
 • A/C komfortabel bus
 • 18 nætter i gode mellemklassehoteller, cabin og motel
 • Morgenmad
 • 2 x frokost
 • 2 x aftensmad
 • Ankomst og afrejse tranfers
 • Sightseeing i Christchurch, egen bus
 • Coastal Pacific Train fra Christchurch til Kaikoura og Kaikoura til Picton
 • Vandretur på Queen Charlotte Trek (uden guide) inkl. bådtaxa
 • Kajaktur og trekking i Abel Tasman Nationalpark
 • Cykeltur ved Hokitika
 • Frokost og gåtur ved Lake Coleridge med Sandy, lokal ven
 • Bus til rådighed 100 km på enkelte fridage
 • Skatter, afgifter og hotelmoms
 • Repræsentant for Singleture.dk på rejsen
 • Lukket facebook gruppe
 • Deltagerliste, hvis du vil være med på denne
 • Forslag til pakkeliste

Praktisk information

Total pris pr. person: 46.000 kr.

Enkeltværelses tillæg 8.800 kr.

Tilkøbs muligheder
Whale Watch tur, 775 kr.
Svøm med delfiner, 1.075 kr.
Havkajak tur ved Picton, 650 kr.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Endvidere tages der forbehold for ændrede brændstofstillæg.

Praktiske informationer
Turen gennemføres ved min. 15 deltagere d. 5. juli 2022. Max 20 deltagere på turen.   

Vælger du at bestille et deleværelse (twin værelse) og du ikke selv kender en, du kan dele med, sætter Singleture.dk jer sammen. Går det ikke op, kontaktes den senest tilmeldte.

Tilmelding
Tilmelding senest 5. juli 2022. Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingsblanketten her på siden.

Singleture.dk modtager tilmeldingerne og sender dem videre til Amazing Tours, når der er 15 tilmeldte. Billede af pas sendes til Amazing Tours, når vi ved, at turen gennemføres.

Omkring en uge efter deadline bliver du opkrævet et depositum på 4.000 kr. Restbeløbet betales 70 dage før.

Amazing Tours er teknisk arrangør af rejsen.

Spørgsmål vedr. booking, visa
sanne@amazingtours.dk, mobil 4111 8844

Spørgsmål vedr. programmet
Lone Jakobsen, 2814 3531, info@singleture.dk

Rejsen

Fly-informationer med Singapore Airlines:

14/11, 12.30 – 07.30 København – Singapore
15/11, 19.50 – 10.40 Singapore – Christchurch
4/12, 12.00 – 17.40 Christchurch – Singapore
5/12, 00.30 – 06.35 Singapore – København

Program

14/11
Singapore Airlines åbner for check-in 3 1/2 time før flyafgang. Undervejs til Singapore serveres måltider og drikkevarer. Nyd en film, hør musik eller slap af.

15/11
Vi kommer tidligt om morgenen til Singapore. Du kan vælge tage en taxi til centrum eller en shuttlebus og opleve Little India, China Town, Merlion, Raffles Hotel. Eller du kan gå på opdagelse i lufthavnen og/eller hvile. Først på aftenen flyver vi videre til New Zealand.

16/11
Vi lander om formiddagen på sydøen, og kan sige goddag ”Kia Ora” til Christchurch, sydøens største by. Vi møder chauffør/guiden, og starter med en lille sightseeing. Vi checker ind på Ramada Suites by Wyndham Christchurch City. Resten af eftermiddagen er til afslapning, inden vi spiser velkomstmiddag i hotellets restaurant.

17/11
Dagen i dag er til fri disposition. Efter morgenmad kan vi gå på opdagelse i Christchurch. Måske sejle en tur på The Avon River igennem “den engelske natur”. Vi kan slentre gennem byens parker, Hoppe på den berømte sporvogn eller nyde en frokost på en af restauranterne langs floden. Vi kan leje en cykel og nyde byen. Og mangler du lidt outdoor tøj, så er Christchurch et godt sted at shoppe. Vil du nyde smuk natur, kan du vælge at tage lokalbussen til Lyttleton, stedet hvor de første europæere kom til i 1850. Lyttleton er hyggelig med gode cafeer, og du kan tage den korte tur med færgen til Quail Island, en flot tur på den lille smukke ø.

18/11
I dag venter en skøn oplevelse, når vi stiger ombord på Coastal Pacific Rail morgentog kl. 7.00. Denne eventyrlige togtur kører os langs Stillehavet og byder på den smukkeste udsigt. Er vi heldige, kan vi se hvaler fra toget. Ved 10-tiden kommer vi til Kaikoura, der betyder “spis hummer”. Og kystbyen her er faktisk kendt for sine mange hummere, sine virkelig gode hval,- og delfinture. Vi checker ind på The White Morph.

Efter ankomsten er det muligt at deltage i Whale Watching tur. Vi sejler vi ud med en specialbygget katamaran for at se de store kaskelothvaler – og måske spækhugger. Der er også chance for at se delfiner, sæler, søløver og den lille blå pingvin tættere på land. Turen bestilles samtidigt med rejsen. Pris 775 kr.

– Gennemførelse af denne tur er afhængig af vejret. Selv om man ikke kan give garantier, når det gælder naturen, er der store chancer for at se kaskelothvaler, sæler og delfiner. Dette er en stor oplevelse, da man sejler ud med en meget hurtigt sejlende båd, der lokaliserer, hvor hvalerne er. Undervejs fortæller en marine biolog om hvalerne og om det specielle område som Kaikoura er.

Du kan også vælge at tage på delfin-svømning, hvor vi udstyres med snorkel, svømmefødder og våddragt, og oplever delfinerne i deres naturlige element. Man bliver briefet inden turen om hvad man må og ikke må ift. delfinerne. Som på hvalsafarien sejler man ud på havet og delfinerne lokaliseres. Vi springer i fra båden og er vi heldige, er der masser af nysgerrige delfiner. Det er tilladt at sige sjove lyde og dykke, bevæge sig, men vi må ikke røre delfinerne. Det er os, der er på besøg i delfinernes univers og ikke omvendt. Svømmer de videre, fløjtes vi op på dækket igen og vi sejler efter delfinerne for igen at hoppe i vandet og lege med dem. Nok det bedste sted i New Zealand at få disse oplevelser. Turen bestilles samtidigt med rejsen. Pris 1.150 kr. Turen er vejrafhængig. Plads til max. 10 deltagere pr dag.

19/11
Morgenmaden indtages på en cafe tæt på hotellet. Dagen i dag er fri disposition. Dagen byder på flere oplevelser i og omkring Kaikoura. Du kan vælge delfinudflugten eller hvalsafari i dag som tilkøb. Se tidligere beskrivelse.

Bliver du let søsyg eller evt. har oplevet delfiner eller hvaler tidligere, er der den flotte vandretur Kaikoura Peninsula Walkway, en 6-8 kilometers tur langs kysten med imponerende udsigter som du kan vælge i stedet. Vi kan se sæler, havfugle, se historiske hval-spots og nyde udsigten til bjergene og havet. Informationstavler lang ruten, der fortæller om områdets rigdom i historie, geologi, dyre, samt planteliv. Eller blot slentre rundt i området, nye havet, den smukke udsigt, drikke et glas koldt nz hvidvin. Det finder vi ud af i Kaikoura.

20/11
Kl. 09.58 skal vi igen ombord på Coastal Pacific Train og vi fortsætter den smukke togtur nordpå. Turens store højdepunkt kommer ved Mangamaunu Bay. Her runder toget den sydlige del af bugten og giver det smukkeste view til bjergene, der rejser sig op fra havet. Kl. 12.40 når vi frem til Picton, hvor bussen venter med vores bagagen. Vi checker ind på Picton Beachcomber Inn. Picton er en skøn by, der forbinder nord og syd med færgefart mellem øerne.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Du kan vælge at tilkøbe en smuk kajaktur. Kajakturen bringer os langs kysten ud på havet til små bugte. Vi kan på turen se havfugle, den blå pingvin og er vi heldige, møder vi også delfiner. Turen bestilles samtidigt med rejsen. Pris 650 kr. Der skal minimum være 4 deltage for at turen gennemføres. Turen er for alle uanset niveau.

21/11
Efter morgenmaden køber vi selv vores frokost til dagens udflugt. I dag står der nemlig trekking på programmet. Du vælger mellem forskellige distancer. Vi skal gå i det smukke og magiske område Queen Charlotte Sound og Queen Charlotte Trek. Vi kan vælge mellem 2,3 eller 4 timers trekking. Vi tager sejler til Queen Charlotte trekket, sætter folk af de forskellige steder og sejler samlet retur med Water Taxa. Dette betyder, at går man de kortere ture, venter man på resten af gruppen ved restaurant eller på stranden.

Valg 1- 6.5km
2 hr walk / 6.5km / some hills. Ship Cove/Meretoto – Resolution Bay.Cruise to the starting point of the Queen Charlotte Track, historic Ship Cove/Meretoto, for this short but spectacular walk. Explore Captain James Cook’s favourite anchorage, steeped in Māori history, before heading uphill through native tree ferns then tall beech forest, to a spectacular lookout. Take in the panoramic views across Queen Charlotte Sound/Tōtaranui to Cook Strait, before going downhill to beautiful Resolution Bay.

Valg 2 – 10.5km
3 hr walk / 10.5km / some hills. Resolution Bay – Furneaux Lodge
Cruise to Resolution Bay to walk this beautiful section of the northern Queen Charlotte Track.
Skipping the first hill from Ship Cove/Meretoto, this walk is a gentle grade. From Resolution Bay, follow the track uphill into lush native forest and onto an old bridle path towards Endeavour Inlet. Reward your efforts with a break at the seats overlooking the inlet, a great spot for lunch. From here, the track gradually descends to the shoreline for the easy, scenic stretch to Furneaux Lodge. If there’s time, enjoy a well- deserved snack and a drink at the lodge (own cost) before meeting at the jetty at 3pm for the boat ride back to Picton.

Valg 3 – 12km
4 hr walk / 12km / flat terrain. Furneaux Lodge – Ponga Cove
Take a scenic boat ride to Furneaux Lodge, located at the head of Endeavour Inlet, to begin this easy but beautiful day walk. Start your day with a coffee and morning tea at Furneaux Lodge (own cost), or head straight onto the Queen Charlotte Track. This well-formed coastal section of the track winds around the inlet, through lush native regenerating bush abundant in tree ferns and birdlife, and crosses trickling streams, including a swing bridge. If there’s time, enjoy pizza and a drink at Punga Cove (own cost) before meeting at the jetty at 3.15pm for the cruise back to Picton.

22/11
I dag kører vi til sydøens nordligste hjørne igennem skove og landbrugsområder. Det nordvestlige hjørne af sydøen er det sted i New Zealand, hvor der er flest solskins-timer om året. Nelson regionen ligger perfekt for naturelskere, tæt ved nationalparkerne Abel Tasman, Nelson Lakes og Kahurangi. Desuden er her gode aktivitetsmuligheder udover kunst, vingårde og lækker mad.

Vi skal bo i det 250 hektar store Kaiteriteri Recreational Reserve i små cabins. De 8 første cabins, der bookes, er med eget bad og toilet, mens resten er med fælles faciliteter. Området har også strand, MTB park og naturligvis flot natur.

23/11
Efter morgenmaden skal vi på guidet kajaktur til Split Apple Rock. På den flotte strand i Kaiteriteri møder vi vores kajak-guide, der gør os klar til dobbelt-kajakker. Efter grundig instruktion sejler vi ud på havet til en skøn to timers tur. Alt efter tidevand og vind, finder guiden den bedste rute, og viser os ”hemmelige” spots, mens vi kigger efter pingviner og fugle. Vi holder pause på en smuk strand, inden vi sejler retur.

Her skifter vi kajak udstyret ud med vandreskoene, og sejler med Vista Cruise til Astrolabe og videre til Torrent Island Marine Reserve i Torrent Bay. På vejen gør vi stop ved Adele Island og kigger efter sæler. Vi forsætter til Tonga Quarry Beach, hvorfra vi går en 4 km tur igennem skoven til det smukke Bark Bay vandfald og hængebroen. Herefter sejler vi retur til Kaiteriteri. Inklusiv frokost.

24/11
Dagen er til fri disposition i Abel Tasman National Park. Masser af muligheder både til aktiviteter og til at nyde livet på stranden, prøve sporene i MTB parken mm eller cykle en tur ud i den smukke natur – eller gå. Er du til mere kajak og vandring i National Parken, kan du booke en tur ekstra, når vi er i NZ.

25/11
Fra Abel Tasman kører vi igennem fantastisk natur langs Buller Gorge til vestkysten. Vestkysten er uspoleret, rå natur. Herude fornemmes for alvor de naturkræfter, der har formet New Zealand. Med udsigten over det Tasmanske Hav er næste nabo Australien 2.000 km væk. Vi kommer til at opleve bjergkørsel, unikke udsigtsposter, flotte scenarier langs havet. Tempoet er ikke så hurtigt på vestkysten, det er en barsk natur, hvor det ofte regner. Vores mål er Punakaiki, maorinavnet for de såkaldte ”pandekageklipper”. Navnet har de fået eftersom de ligner en stabel forstenede pandekager, men oplevelsen er også interessant på grund af de såkaldte ”blowholes”. Bølgerne har i tidens løb eroderet grotter under vandet, og når bølgerne presser luften ud af grotterne, er det med lyd på! Bagefter kører vi til kul- og guldminebyen Greymouth, hvor vi bor på Kingsgate Hotel.

27/11
Dagen i dag er til fri disposition. Det vil være muligt at gå et stykke op mod gletsjeren fra den nærliggende parkeringsplads, eller tilkøbe en helikoptertur over gletsjeren, hvor de imponerende Sydlige Alper for alvor opleves. Evt. helikopter tur bestiller vi i New Zealand og igen afhænger det af vind og vejr om helikopteren kan lette. Ofte er der regn og tåge, men vi satser på det bedste. Man kan booke forskellige typer af ture. Er du ikke til helikopter eller gletsjer, eller har du mod på mere, kan vi gå eller cykle Te Weheka Walkway, der tager os til det største aktive jordskred, der findes i New Zealand. Der er også den smukke korte Minnehaka walk, hvor der er sankt hans-orme/glow worms i regnskoven. Så måske både en gåtur i dagslys og efter mørkets frembrud?

28/11
I dag skal vi tidligt op, da vi skal ud at se solen stå op. Vi skal køre den korte strækning til Lake Matheson. Lake Matheson er en umådelig smuk sø omgivet af regnskov og er et must at opleve. Gåturen omkring Lake Matheson byder på en flot spejling af Mt Cook på vindstille dage. Søen ses også som motiv på mange postkort. Efter gåturen spiser vi morgenmad på en cafe inden vi kører over Haast Passet, der tog over 40 år at bygge. Fra vestkysten og byen Haast snor vejen sig gennem bjerglandskabet og forbi mange vandfald mod byen Wanaka. Vi stopper ved Lake Wanaka og nyder endnu et smukt foto/kaffestop, hvor bjergene spejler sig i søen. Vi kører videre igennem frugt-regionen Central Otago til actionbyen Queenstown. Her checker vi ind på Heartland Hotel Queenstown.

29-30/11
Vi har to skønne dage på egen hånd i Queenstown, der ligger flot ved Lake Wakatipu. Tag svævebanen op på Bob ́s Peak og kælken ned eller gå ned. Lej en MTB for 1⁄2 dag og oplev byen på 2 hjul, og hvis vil du have gang i adrenalinen kan du booke et bungyjump eller tage en tur med jetboat. Du kan springe faldskærm, paraglide. Der er så meget at se og opleve i Queenstown, så kunsten er at vælge. Du kan også slappe af, sidde på bænken ved søen og nyde livet og solen. Måske vinsmagning?

Dag 2 i byen råder vi over vores bus (100 km) og vi aftaler, om vi skal køre en tur ud og opleve den fantastiske natur.

1/12
Ved frokosttid forlader vi Queenstown og kører nordpå langs bjerge og forbi søer. Vi kommer forbi landsbyerne Omarama og Twisel og kører over det exceptionelle Lindis Pass. V stopper ved Lake Tekapo og ser kirken “Church of the Good Shepherd”. Er vi heldige, kan vi komme indenfor og se den smukke altertavle: et stort vindue, hvor man kigger ud på søen. Vi fortsætter gennem Mackenzie Country, der er domineret af landbrug. Det var til dette område fårehyrderne førte fårene i sommermånederne, og vi ser flere statuer til hyldest af fårehyrderne og hundene. Endestationen i dag er den lille by Geraldine. En hyggelig mindre kunstner by i hjertet af Canterbury regionen ved foden af the Southern Alps. Vi skal bo Scenic Route Motor Lodge. Værelserne er meget forskellige på motellet.

2/12
Vi spiser tidligt morgenmad på lokal café og kører til Lake Coleridge. Lake Coleridge er et smukt område, hvor vi vil møde en fantastisk kvinde, Sandy fra Christchurch, der har lovet at tage os med ud til søen. Familien har nogle små hytter ved søen, som har været i familiens eje i mange år. Stedet kan ikke nås med bussen, så regn med at vi skal gå lidt og hjælpe til med at bære frokosten, som Sandy har med til os. Efter hyggelige timer ved søen og i området, kører vi videre til Christchurch.

3/12
Dagen er til fri disposition. Vi aftaler om vi skal bruge vores bus til max. 100 km transport i dag. Du kan også vælge at blive i byen og nå det, du ikke nåede at se, da vi kom. Måske arrangerer vi en BBQ hos Sandy om aftenen, hvis vi ikke når det aftenen inden. Vi splejser om udgifterne til BBQ.

4/12
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til Singapore.

5/12
Lige efter midnat flyver vi retur til København, hvor vi lander om morgenen.

Tilmelding
Husk at skrive dit navn navn som i dit pas
Oplys navn på vedkommende du evt. deler værelse med.
Begge ture: Plads til max. 10 deltagere pr dag
Begge ture: Plads til max. 10 deltagere pr dag
Der skal minimum være 4 deltage for at turen gennemføres.
Herunder evt. allergier i forhold til mad på flyrejserne.
Det med småt
Back To Top